מייבשים בסטייל: כך תשתמשו נכון במייבש הכביסה
בעידן שבו נרצה לחסוך באנרגיה ולצמצם את ההוצאות, מייבש הכביסה יהיה המכשיר החשמלי המתאים ביותר לכך. בדומה למכשירי חשמל נוספים בבית, כך גם המדיח נתפס כ"זולל חשמל". עם זאת, אנו נצטרך אותו בימים הקרים והגשומים יותר מכל מכשיר חשמלי אחר.
הפעלת מייבש כביסה: כמה זה עולה לכם בחודש?
כאמור, צריכת החשמל של מייבש הכביסה תשתנה ותושפע ממספר גורמים כמו: סוג המייבש שתבחרו, גודל המייבש, טכנולוגיית החימום שהוא מציע ולא פחות חשוב – תוכנית הייבוש הקיימות בו. חשוב לדעת שבממוצע, מייבש הכביסה יצרוך בין 2,000 ל-5,000 וואט לשעת עבודה.
לצורך המחשה, נניח שמייבש הכביסה צורך כ- 3,000 וואט לשעת עבודה ופועל במשך שעה אחת בלבד. צריכה זו תהיה שקולה ל-3 קילוואט-שעה (קוט"ש) ליום, ובחישוב חודשי (30 יום) מדובר ב-90 קוט"ש. וכשניגש לחשב את עלות צריכת החשמל, נהיה תלויים בקוט"ש שאותו נחשב לשקלים.
איך תנצלו בצורה יעילה גם את מכונת הכביסה?
סחיטה יעילה במכונת הכביסה, במהירות סיבוב גבוהה ככל האפשר, תפחית משמעותית את כמות המים בבגדים ותקצר את זמן הייבוש במייבש. לדוגמה, מעבר ממהירות סחיטה של 800 סל"ד ל-1400 סל"ד יכול להפחית את זמן הייבוש בעד 30%. בנוסף, מומלץ להשתמש בתוכניות כביסה חסכוניות במים, כמו תוכניות "אקו" או "מהירה", יסייעו להפחית את כמות המים בבגדים.
בשורה התחתונה – המטרה שלכם היא לא להכניס את הבגדים למייבש הכביסה כאשר הם סחוטים במים, כי במצב כזה ייקח לו פי 2 מהזמן לייבש אותם. בנוסף, זה גם עלול לפגוע בתקינות גוף החימום של המייבש ולקצר את אורך החיים שלו, מה שידרוש מכם להזמין טכנאי מייבשי כביסה ולהיכנס להוצאות מיותרות.
בחירת מייבש כביסה חסכוני: במה זה כרוך?
דירוג אנרגטי: בעת רכישת מייבש כביסה חדש, שימו לב לדירוג האנרגטי שלו. מייבשי כביסה עם דירוג אנרגטי A+++ צורכים פחות אנרגיה.
משאבת החום: מייבשי כביסה עם טכנולוגיית משאבת חום צורכים עד 50% פחות אנרגיה ממייבשי כביסה עם גוף חימום חשמלי. אמנם מייבשים אלו יקרים יותר, אך החיסכון בחשמל לאורך זמן מפצה על ההשקעה הראשונית.
התאמה לצרכים שלכם: מייבש גדול מדי יבזבז אנרגיה, בעוד שמייבש קטן מדי יאלץ אתכם להפעיל אותו מספר פעמים.
עוד על המחבר ב-Google+