אפייה בימי החורף: מה עושים כשהתנור לא מחמם?

גוף חימום בתנור אפייה

תנור אפייה שלא מחמם, היא תקלה נפוצה ומוכרת בתחום וכמו בכל מכשירי החשמל שיש לנו בבית, כך גם בתנור – התקלה תגיע בזמן הכי פחות מתאים. תכננתם לאפות עוגה לאורחים או להתפנק בעוגיות חמות בימים הקרים והתנור לא מצליח להתחמם? כך תפעלו.

תקלה אחת – שלוש סיבות

תקלה שמקורה בגוף החימום: בתוך התנור פועלים מספר גופי חימום אשר יחד, יוצרים את התנאים לאפייה במצבים שונים ובטמפרטורות שונות. למעשה, תקלה באחד מגופי החימום שבתנור, היא התקלה המוכרת והנפוצה ביותר. שכן, תקלה בכל גופי החימום של התנור תהיה כבר תקלה נדירה שאותה כמובן, לא תוכלו לתקן אלא רק ברכישת תנור אפייה חדש.

תקלה שמקורה בתרמוסטט: תקלה אפשרית נוספת, היא בתרמוסטט שאחראי על ויסות החום בתוך התנור. במצב שבו התרמוסטט תקול, ההשפעה תעבור גם לגוף החימום שלא יצליח להגיע לטמפרטורה אותה ניסיתם להגדיר מראש ומכאן, תוכלו להיתקל במצב של אי חימום או של חימום יתר.

תקלה שמקורה בבורר המצבים: חיישן נוסף הקיים בתנור האפייה, הוא בורר המצבים שאחראי על ההעברה של המצבים השונים של התנור והכנסתם לפעולה (תוכניות הבישול, תוכניות האפייה, הטורבו ועוד..). גם במצב שבו בורר המצבים כבר לא עובד כמו פעם, תחושו שהתנור לא מצליח להגיע לחום המתאים עבור האפייה או הבישול שתכננתם.

עוד לפני שתזמינו טכנאי

זיהוי מדויק של התקלה

עוד לפני שתזמינו טכנאי תנורים, נסו בעצמכם לנסות ולפענח את מקור התקלה וזאת באמצעות שתי בדיקות. הראשונה, תתמקד בבורר המצבים ובתוכניות השונות של התנור והמעבר ביניהם. כדי להתחיל את הבדיקה, העבירו את התנור למצב טורבו ובדקו אם חום התנור משתנה. בנוסף, תוכלו לשמוע אם התנור נכנס לפעולה כיוון שתוכנית הטורבו דורשת פעולה חזקה יותר. כיוונתם לטורבו והתנור לא משמיע רעש או לא מתחמם? ייתכן וזיהיתם את מקור התקלה.

כדי לזהות במדויק אם מדובר על תקלה בבורר המצבים או בתרמוסטט, תצטרכו לכוון את התנור לטמפרטורה מסוימת, למשל ל-180 מעלות לצורך אפייה ולהמתין עד שנורה האדומה שנמצאת לרוב ליד השעון, תכבה. כאשר הנורה תהיה ללא חיווי, תוכלו לקבל אינדיקציה לכך שהתנור הגיע לטמפרטורה המבוקשת ומכאן – שגם התרמוסטט עובד כשורה.

באילו מצבים עדיף לרכוש תנור אפייה חדש?

טכנאי התנורים נתקלים לא מעט בשאלה: האם כדאי לתקן? או שעדיף לי כבר לקנות תנור חדש ומתקדם יותר? ובכן, התשובה לשאלה הזאת תהיה תלויה במספר גורמים כמו: גיל התנור, סוג התיקון הנדרש והתקציב הכלכלי שלכם. ברוב המקרים, מכשירי חשמל שעולים על 8-10 שנים נחשבים לישנים ולכן, ההמלצה תהיה לרכוש חדש מאשר לתקן אותם. אך, ישנם גם אפשרויות תיקון למכשירים אלו שיכולים להיות במחיר סביר ואז הבחירה היא לגמרי בידיים שלכם.

פרמטר נוסף שצריך לקחת בחשבון בתנור ישן, הוא החלק התקול. עלולים להיות מצבים שבהם החלק התקול לא קיים עוד (על פי סוג המכשיר) ולכן, תיאלצו להסתפק בחלק חילופי או ברכישת מכשיר חדש. כך או אחרת, בקשו תחילה הצעת מחיר שכוללת את הביקור, את זיהוי התקלה ואת סוג התיקון הנדרש ולאחר מכן, תוכלו לבחון את האופציות שעומדות לרשותכם.

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *