שקע תלת פאזי: כך תמנעו תקלות חוזרות ונשנות בלוח החשמל הביתי

אם גם אתם משתמשים במכשירים זוללי חשמל בבית, הגיע הזמן להחליף את השקע הרגיל על מנת להפעיל אותם בבטחה ולאורך זמן. בדיוק בשביל זה נועד שקע תלת פאזי – שקע ייעודי למכשירים שצורכים הרבה חשמל, כמו כיריים אינדוקציה, דוד חשמלי או תנור האפייה.

מה ההבדל בין שקע חד פאזי לבין שקע תלת פאזי?

בבתים פרטיים, קיימים שני סוגי חיבורי חשמל עיקריים: חיבור חד-פאזי וחיבור תלת-פאזי. פאזה, במילים אחרות, היא בעצם מדד של עוצמת אספקת חשמל. אספקת חשמל חד-פאזית יכולה לספק כ-25 אמפר, בעוד שמערכת תלת-פאזית מספקת עד כ-75 אמפר. ומכאן, שהיא יכולה לתמוך בצורה יעילה ובטוחה יותר במכשירי החשמל הכבדים.

בעוד שמכשירים מסוימים בבית צורכים זרם חשמלי חזק והם מופעלים במקביל – עלול להתקיים עומס משמעותי על לוח החשמל שיוביל לקפיצות חוזרות ונשנות או אפילו לשריפת המכשירים ולפגיעה במערכת החשמל הביתית כולה.

איך נזהה שקע תלת פאזי?

את השקע התלת פאזי, ניתן לזהות בעיקר באמצעות מאפיינים פיזיים כמו: מספר הפינים שיהיו בכמות גדולה יותר משקע רגיל של חד פאזי. גודל השקע, שיהיה גדול יותר ומסיבי יותר מהשקע הרגיל. צבע השקע, שיהיה אדום לרוב וכך, יבדיל את עצמו מהשקעים הרגילים (והלבנים או הבהירים). לבסוף, גם מבנה השקע יהיה אחר משקע רגיל כשהוא יהיה עבה יותר וחזק יותר.

מה משפיע על מחיר ההתקנה?

עלות התקנת שקע תלת-פאזי בבית תהיה מושפעת ממגוון גורמים כמו: מורכבות העבודה וזמן העבודה בשטח. ובגדול, ככל שהעבודה תהפוך למורכבת וארוכה יותר- כך המחיר יהיה גבוה יותר.

יחד עם זאת, ככל שהמרחק בין לוח החשמל לבין נקודת ההתקנה שבחרתם יהיה גדול יותר, כך יצטרך החשמלאי להשתמש בחוטי חשמל ארוכים יותר שישפיעו אף הם על העלות הכוללת של העבודה. במקרים שבהם אין תשתית צינורות קיימת המתאימה להעברת חוטי החשמל, ייתכן והחשמלאי אף יידרש לבצע חציבה בקיר, פעולה מורכבת הדורשת זמן ומשאבים נוספים.

בנוסף, אם תרצו את הסתרת הכבלים החשמליים בתעלה חיצונית, גם זה ישפיע על העבודה כיוון שיהיה צורך בכלים מתאימים ובזמן עבודה ארוך יותר. לבסוף, גישה מורכבת ומסובכת יותר ללוח החשמל או לנקודת ההתקנה שנבחרה, תקשה על עבודת החשמלאי, תאריך את זמן העבודה ותשפיע על העלות הסופית.

מה מכסה האחריות על ההתקנה?

בדרך כלל, על התקנת שקע תלת פאזי תינתן אחריות שתוקפה יעמוד על 12 חודשים מיום ההתקנה, ובמהלך תקופה זו, תהיו זכאים לתיקון כל תקלה או פגם שנוצרו כתוצאה מההתקנה עצמה.

יחד עם זאת, האחריות מכסה מקרים של חיבורים רופפים, תקלות בשקע שהותקן, או נזקים אחרים שנגרמו כתוצאה מעבודה לא תקינה. שכן, חשוב לקחת בחשבון שהאחריות לא תכסה תקלות שנגרמו כתוצאה מבלאי טבעי, שימוש לא נכון, או נזקים חיצוניים ולכן, במקרים כאלה תצטרכו לשלם על ביקור חוזר.

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *