איך מונעים ריח רע במקרר?
שאלה: למקרר שלנו תמיד יש ריח של בצל, או של מאכלים אחרים שאני לא אוהבת. מה אפשר לעשות נגד הריח (רונית).
תשובה: יש כמה טיפים שעוזרים להתמודד עם הבעיה:
א. להניח צלוחית עם כחצי כוס סודה לשתייה על אחד המדפים במקרר, ולהחליף מדי שבוע-שבועיים.
ב. כנ"ל אבל עם קפה שחור – מומלץ למי שאוהב ריח של קפה.
ג. כנ"ל אבל עם צנצנת ובמה מים וחצי תפוח אדמה קלוף. לא משתגעים על הפתרון הזה.
פטנטט טוב אבל הייתי ממליץ לפני כן להוציא את המצרכים מהמקרר ולנקות את השאריות והבקטריות (שגורמות לריח) בעזרת תרסיס מים+וודקה(או כוהל אם יש) ביחס של 1:1.
תוכלו לשים חומוס אם אתם אוהבים ריח של חומוס,לא חשבתם לרשום לנקות את המקרר.
אהלן אורי, אהבתי את השנינות ואפילו את העוקצנות לגבי החומוס :-), אבל כדאי לדעת שריח רע במקרר לא תמיד עובר אחרי שמנקים אותו, מאותה סיבה שריח של בצל נדבק לאצבעות למשך שעות ארוכות גם אחרי ששוטפים ידיים בצורה יסודית – הסיבה לכך נעוצה בתרכובות גופרית המצויות בו ובקרובי משפחתו כגון השום, העירית והכרשה, המעניקות להם את גם את טעמם הייחודי.
במקרה כזה, ניקוי פשוט לא תמיד יעזור (ואני מניח שכשרונית שאלה את השאלה שלה, היא ניסתה את המובן מאליו), אלא לפנות למאמצים רציניים יותר כמו הפתרונות שהציע שוקי או במקרים קיצוניים יותר אוורור ממושך של המקרר לאחר שרוקנו את תכולתו וניתקנו מהחשמל.