איך כדאי לנקות ארגז לחם
שאלה: לפני שנאפסן את ארגז הלחם שלנו לתקופת הפסח רצינו לנקות אותו כמו שצריך. יש לו ריח מעט טחוב שאנחנו רוצים להיפטר ממנו. יש עצות? (שרגא).
תשובה: שפשפו את פנים ארגז הלחם בסודה לשתייה עם מעט מים, אחרי זה שיטפו ויבשו ואז שפשפו במטלית ספוגה במים עם מעט חומץ. הסודה לשתייה יעילה מאד בספיגה והפגת ריחות והחומץ מחטא ומונע היווצרות של עובש.
הייבוש חשוב – בכל מקרה, ובמיוחד אם ארגז הלחם עשוי עץ, יש להניח לו להתייבש היטב כשהוא פתוח במקום מאוורר. ריח החומץ יישאר במשך כמה ימים אבל בסופו של דבר ייעלם.
עוד על המחבר ב-Google+